En iyi Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifika Programı Eğitim Net Akademi Güvencesiyle…
Mitolojik dönemlere kadar uzanan Hikaye ve Masal Anlatıcılığı, genellikle çocukların eğlendirilmesi ve çocuklarda davranış değişiklikleri oluşturmak üzere kurgulanmış gibi görünse de reel dünyada da hem bulundukları çağ ile bağlantı kurmakta hem de kadim öğretilerin bugüne taşınmaktadır.
Geçmişte vaiz ve meddahlar, yaratıcı ve aktarıcı masal anlatıcıları, masal anaları ya da ataları Hikaye ve Masal Anlatıcıları çatısı altında toplanmıştır. Hikaye ve Masal Anlatıcılığı ticari hayatta da kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.
Anlatım biçim ve teknikleri, beden dili farkındalığı, mekansal uzamlar ve hafıza teknikleri barındıran Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi, bu alana ilgi duyan bireylerin yanı sıra iş dünyasında yaratıcı çözümleri üretmek, bire bir iletişimde etkili olmak, mesleğinde bir adım öne çıkmak isteyen tüm bireylere sunulmaktadır.
Bir anlatı türü olan masal ve hikayeler, ortay çıktıkları dönemin töre ve gerçekleri hakkında bilgi verirken uzun, özlü sözlerden oluşan tekrarlar ile birbirine bağlanmaktadır. Alışkanlıklar ve toplumsal normların anlatılar yoluyla nesillere aktarılmasından da rol oynayan masal ve hikayeler, anlatıcısının tekrarları ve anlatımı ile vücut bularak dimağlarda yer eder.
Bu nedenle Hikaye ve Masal Anlatıcılığı, bir eğitim modeli olarak günümüze kadar ulaşmış, her yaş grubuna hitap etmekte ve toplum tarafından kabul görmüştür.
Toplumun yazılı olmayan kurallarını nesillere aktaran masal ve hikaye anlatıcılarının ses tonlarından başlamak üzere fiziksel özellikleriyle birlikte yeterlilikleri de masal anlatıcılığında rol oynamaktadır.
Masal anlatıcılarının ses tonlarının yanı sıra diksiyon, kelime bilgisi, alanına hakimiyeti ve son olarak görünümü de masal ve hikayelerin aktarımını etkileyen faktörler arasında sayılmaktadır.
En iyi Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi sertifikasına sahip Hikaye ve Masal Anlatıcıları Okul öncesi eğitim kurumları, Anaokulları ve Kreşler, Danışmanlık Merkezleri, Özel Eğitim kurumları, Çocuk Oyun ve Gelişim Merkezleri, Sosyal Hizmetler, Aile Danışmanlık Merkezleri gibi çocukla birebir iletişimde bulunan kurumlarda görev alabilirler.
Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimine Kimler Katılabilir?
- Öğretmen, Öğrenci ve Eğitmenler,
- Doktor, Hemşire ve Pedagoglar,
- Aile Danışmanları
- Psikiyatristler,
- Psikologlar,
- Sosyologlar,
- Çocuk Gelişimi Uzmanları,
- Ebeveynler,
- Eğitim Fakülteleri öğrencileri,
- Oyuncular,
- Koçluk Hizmeti Verenler,
- Öğrencileri ile daha etkili ders işlemek isteyen Öğretmenler
- Farklı bir donanım kazanmak isteyen Öğretmen Adayları
- Masalların etkili ve gizemli dünyası fark ederek farkındalıklarını artırmak isteyen Öğrenciler
- Çocuklarına daha güzel ve bilinçli masal okumak isteyen Anne ve Babalar
- Çocukların ve bireylerin ruh sağlığında sosyal yaşamında iş ve gündelik hayatında hikaye ve masalların gücüne inananlar,
- Bire bir iletişimde karşı taraf üzerinde etkili bir izlenim bırakmak isteyenler,
- Masal anlatıcılığı yapabilecek, Hikaye ve masal anlatıcılığında kariyer planlayan herkes Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimi Sertifika Programına dahil olabilir. Hikayenin gücüyle ikna kabiliyetlerini geliştirebileceklerdir.
Hikaye ve Masal Anlatıcılığına Giden Yolda Eğitim Süreci
- A Senkron Sistemi ile Teorik Eğitim ve Doküman
- Eğitmen ile Canlı Görüşme İmkanı
- Ödevlendirme Yöntemi ile Eğitimde Uzmanlaşma
- Uygulamalı Eğitim İmkanı
- Süpervizyon
- Canlı Eğitim Sistemi ile Soru Cevap
- Sınav (50 ve Üzeri Puan)
- Sertifika
Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Sertifikası
- Sertifika Kapsamı : Uluslararası ve Ömür Boyu Geçerli
- Sertifika Veren Kurum : Anlaşmalı Üniversite Onaylı Sertifika
- Eğitim Süresi : 3 Ay
- Eğitim Müfredatı : 120 Saat (14 Saat Teorik Eğitim – 96 Saat Uygulama – 10 Saat Süpervizyon )
En İyi Hikaye ve Masal Anlatıcılığı Eğitimine Katılmak ve Anlaşmalı Üniversite Onaylı Sertifika Sahibi Olmak İçin Eğitim Net Akademi… Eğitim Danışmanınızı Hemen Ara… +90 537 441 01 22